cazwa.punt.nl
Juni kalender / opnieuw operatie voor Michiel
Let je even niet op en het is weer juni, tijd voor een nieuwe kalender aan de muur
 
 
De bijtjes hebben het er maar druk mee
 
 
Wat blijft dat borduurgaren van crescent colors toch mooi, speciaal het blauw, rood en groen
 
 
~~~~~~~~
 
Eindelijk dan toch een oorzaak gevonden voor de vermoeiheid die ik nog steeds heb. De huisarts zag 3 weken geleden in mijn bloed dat de schildklier veels te langzaam werkt. Nu moet ik volgende week opnieuw bloed laten prikken en dan kan hij zien of de schildklier nog hetzelfde werkt of nog langzamer is gaan werken.
Een te langzaam werkende schildklier kan voor behoorlijke vermoeiheid zorgen (en nog meer dingen) dus ik denk dat ik dan hiervoor ook weer medicatie moet gaan innemen, maar als ik daardoor meer energie terug krijg is het me dat wel waard.

~~~~~~~~
 
Zoals vele wel weten heeft Michiel in 2007 een kijkoperatie ondergaan (rechterkant knie) waarbij een klein stukje wat los zat, vastgezet is en de knieschijf aan de binnenkant glad gemaakt, dit laatste wordt veroorzaakt door slijtage (artrose) wat Michiel aan beide knieën heeft.
De laatste tijd had hij behoorlijk last en pijn aan zijn linkerknie dus zijn we gisteren weer naar het ziekenhuis geweest.
Resultaat ....  opnieuw een kijkoperatie, ditmaal aan de linkerknie. Op de foto's was goed te zien hoe de knie weer verslechterd is en ook dat er in deze knie een behoorlijk stukje los zat. Dit zal dan ook vastgezet moeten worden en ook deze knieschijf moet nu glad gemaakt worden. De operatie zal ongeveer in de 3e of 4e week van juli gaan plaatsvinden.
 
Aan de artrose aan beide knieën  kan de ortopeed niets doen. Wel moet hij nu zooltjes laten aanmeten voor in zijn schoenen en werkschoenen want door de slijtage gaat hij een o-benen stand ontwikkelen wat met de zooltjes gecorrigeerd kan worden en zo ook wat druk van de botten af kan halen waardoor het minder pijn doet met lopen.
Tijdens deze kijkoperatie kan hij verder zien hoe de knie er van binnen uit ziet want hij zei dat als de slijtage zo in dit tempo door blijft zetten hij toch over een jaar of 3 een andere operatie moet gaan doen ipv nieuwe knieën erin te zetten, wat ze zolang mogelijk proberen uit te stellen.
Hij doet dan een operatie (hij is de enige in Limburg die deze operaties doet) waarbij hij de botten van de onderbenen in een andere stand gaat zetten waardoor de slijtage minder hard gaat of zoiets. Ook een zware operatie maar nieuwe knieën erin zetten is altijd een laatste optie omdat je met afstotingsverschijnselen kan komen te zitten. Hij noemde een periode van een jaar of 3-4 waarin deze operatie misschien nodig is. Voorlopig maar eerst even de kijkoperatie zodat de ergste pijn weer weg is. Vrijdag moet Michiel naar de narcotiseur.
 
Zoals elk nadeel ook een voordeel heeft. Michiels reactie op de operatie .... kan ik mooi mijn quilt afmaken 
 
 

Reacties

Petra op 01-06-2010 22:52
Sterkte en beterschapgewenst!!
 
groetjes, Petra
Ellen op 02-06-2010 07:40
Een prachtig borduurtje. De kleuren zijn inderdaad schitterend!
 
Veel sterkte voor Michiel. Hopelijk lossen de kijkoperatie en de zolen genoeg op, zodat hij weer vooruit kan. Zo'n grote operatie, dat heb je immers toch liever niet dan wel! Ik duim dat het goed gaat!
blogvansaskia op 02-06-2010 19:02
Vervelend dat Michiel weer onder het mes moet en jij met vermoeidheidsklachten zit. Hopelijk kunnen ze met niet al te ingrijpende dingen wat aan doen.
 
Je borduurtje is weer prachtig!
 
groetjes,
 
Saskia
Wendy op 03-06-2010 07:01
Hoi Carin,
 
Mooi is de maand juni geworden! De tijd vliegt inderdaad....
 
Vervelend dat Michiel weer onder het mes moet. Heel veel sterkte voor hem!
 
Ik heb zelf ook een te langzaam werkende schildklier en ik weet als geen ander hoe moe je daarvan kunt zijn! Gelukkig ben ik inmiddels sinds een jaar of tien goed ingesteld op de medicijnen en heb ik er in het dagelijks leven geen last meer van. Wel iedere ochtend op tijd de medicijnen innemen.....
 
Groetjes Wendy
yvonne op 03-06-2010 12:06
Tjeetje Carin, wat erg allemaal .
En wat een gedoe en veel pijn .
Ik wens jullie allebei veel gezondheid.... groetjes yvonne
Fiona op 07-06-2010 15:38
Carin mooie borduurseld hrb jr gemaakt met schitterede kleuren. Wat jamer dat Michiel weer zoveel last heeft aanzijn knieen. IK wens jullie allebei sterkte met de operatie. Groetjes
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl